Time for some brag!

Ja, nu ska jag skryta om min hund igen. Har varit lite kluven inför detta inlägg då jag måste medge att jag till en början var väldigt skeptisk mot det jag kallade "skönhetstävling" för hundar (att ställa ut sin hund). Jag tänkte, man har väl för sjutton inte en hund för att den ska vara snygg, sen tyckte jag också det skulle bli lite jobbigt att säga till kompisarna att vi hade ställt ut våran hund. Jag hade uppfattningen om att de som ställde ut hundar var lite små stroppiga och tittade på varandras hundar och tänkte "Shit, vilken ful hund!", "Oj, kanske ska kamma den där byrackan lite!" osv. Lite skämmigt om vännerna tror att man går runt och dömer deras hundar, eller inte vet jag!
Mamma har alltid växt upp med hundar och har under sin uppväxt alltid varit på utställningar. Så när hon sa att hon ville pröva ställa ut Tryggve kom det inte direkt som en jätte överraskning. Hon sa också ganska snabbt att hon helst skulle vilja att jag var den som visade upp honom i ringen, då han tycker hon är på tok för lattjo. Jag tänkte att det kan jag väl göra, lär väl ändå bara bli en gång. Dels för att jag trodde det skulle gå åt pipsvängen och dels för att jag trodde hon själv skulle få avsmak av alla "förstoppade" människor.
Vi hade hunnit gått på två ringtränings tillfällen och det hade båda gångerna inte sett klokt ut. När vi skulle springa fint ville han bara leka och när han skulle stå fint så satte han sig ner.
I bilen till utställningen så sa jag nog minst tjugo gånger "Mamma, du vet väl att jag gör det här tramset för din skull!" .
Jag behöver nog inte säga så mycket mer än att alla mina fördomar och farhågor blev bevisade fel. De människor vi pratade med var jätte trevliga, massa goa hundar, Tryggve tyckte det var kul att ligga och spana på alla sorter. Sen när vi gick in i ringen för att vissa upp oss så gick det helt plötsligt jätte bra. Tryggve var super duktig! Domaren var väldigt trevlig och hjälpsam så jag hade inte alls behövt vara nervös för att göra fel.
Slutade med att Tryggve fick en etta, ett heders pris och blev 2a bäst i rasen. Tror både Tryggve och jag tyckte det var en jätte bra första gång.
Och jag ska erkänna jag fick nog lite blodad tand, detta var ju inte så dumt alls och såg nog inte enda stroppig människa, bara en massa folk som tyckte om sina hundar nästa lika mycket som jag tycker om min!

Tryggve med sin första rosett


Ja, det var gott!

Duktig som man är gjorde jag världens godaste fruktsallad här om dagen.
Pröva den om du tycker den låter smarrig!

Annanas
Apelsin
Äpple
Banan
Honungsmelon
Passionsfrukt
Vattenmelon

Sen varvar man med vispad grädde och cocosmjölk.
Blunda och ät så känns det som om man är långt borta från Sverige!Världens godaste fruktsallad - by Matilda


Rebus

En liten rebus om vad jag och Tryggve ska göra i sommar.
Lista ut den du!


Idag har jag längtat efter sommaren!


Tänk att bara kunna slänga på sig ett par shorts och en t-shirt innan man går ut!
Längtar väldigt mycket efter sommaren just nu!


Min gulle bulle!

Vi planerar stordåd inför sommaren den här lilla krabaten och jag!
Återkommer senare om det, men kan avslöja att det kommer innebära ett och annat skrubbsår för mig!


Från den onda stress kärringen till världens bästa flickvän!

Har nyligen avklarat en programmerings kurs som har varit helt galet stressig. Vet inte hur många tusen rader kod det blev i slutet. 
Stackars mina nära och kära som får stå ut med mig som är nära ett nervsammanbrott.
Irriterad på allt och alla som inte kan bidra med att prorammeringen går framåt.
Jag ska fasiken ha som tradition att vi varje kursavslut plocka fram mouserat och
 bjuda dem som orkat med mig.
Denna bild är tagen för någon helg sedan då jag bjöd min älskling som varit så förstående och stöttande!
Jag har den finaste killen i hela världen och då och då gör jag sånt här för att kunna
mäta mig nogurluna med han!
<3


RSS 2.0