Mormor <3

Idag var det ett år sedan min morfar gick bort i lungcanser.
Jag vet fortfarande inte om jag har fattat det riktigt egentligen.
Jag och mamma köpte med oss en fin bukett blommor och en berlock till mormor
för att visa henne hur duktig vi tycker att hon har varit.
Hon har verkligen kämpat på bra!
Så till min mormor som är en av de starkaste jag vet:
Tack för att du finns!Terroristen från Ludvika!

Igår och idag har han offeciellt varit helt galen!
Håller på att bita söder en vägg och ge oss fuktskador runt hans vattenskål.
Vi måste nog träffa Doris snart så hon får trötta ut honom lite!

Det är tur att han är så jäkla söt!Nu är han snart 12 veckor och väger snart 18 pannor!
Haha, sötnöt!


Tryggve

Idag har Tryggve varit hos oss i två veckor (27/7) och han är så himla duktig. Han sover hela nätterna, är så gott som rums ren. Har varit ett par olyckor som varit vårat fel. Sen är det någon gång i rebell anda, då han t.ex. inte tyckt om sitt halsband. Fast han har ändå vant sig bra med halsbandet nu tycker jag.

Ska man klaga på något så är det kanske i så fall att han gilla att bita, och då menar jag på allt! Skor, mattor, blommor, stolar, soffor, hår och ett och annat finger. Men han biter inte på oss om vi man inte har gjort honom uppspelt.  Fast det går också i perioder. Nu i två dagar har han varit jätte duktig!

Igår var vi och hälsade på familjen Kjellnberg och Doris. Deras lilla jackrussel som är ett par månader äldre än Tryggve. Det var så himla kul för hon är typ lika stor som ena hans tass och pilsnabb med galet mycket energi. Det tog lite tid för henne att få igång Tryggve men sen lekte det och verkade ha jätte kul. Han hade inte en sportmössa att hänga med henne men när hon inte hann undan la han sig på henne. Stackaren blev ju så gott som mosad! Men de hade i alla fall jätte kul och det var svårt att få med sig Tryggve hem. När han väl kom hem sov han nästan hela dagen och bet inte på någonting, han var helt slutkörd!

Idag knallade jag och T runt i centrum i mer än en timme. Tanken var att han skulle få träna på att vara bland bilar, cyklar, mopeder, andra människor och hundar. Det gick bra, fast man såg att det var mycket intryck för honom att ta in.

När vi kom hem kom David och Maja förbi med Majas familjs lilla Gimli som de hämtade i helgen. En super gullig liten Shetland sheepdog. För en gångs skull var det T som ville komma fram och lukta. G tyckte nog att Tryggve var lite stor fast han bara är två veckor äldre. De får se till att lära känna varandra bättre framöver! 

<3


Känn dig som hemma kompis!

Halloj!
Min router har laggat sönder så har inte kunnat skriva från min bärbara. Jag har dock skrivit lite dagbok offline som jag uppdaterar nu.Efter att ha saknat våran förra hund Picasso i 16 år, bar det igår av till Ludvika för att hämta den nya familjemedlem, Tryggve.

När vi kom fram blev vi överfallna av en hel drös med skogsvilda leonberger valpar. Efter bara tio minuter i deras hage såg det ut som om mina convers hade blivit överfallen med en sämre motorsåg.

Det var svårt att välja men vi visste att vi ville ha en hane. Det fanns två hanar kvar att välja på, Alejandro och Poker face. Alla ungar denna kull var nämligen döpta efter Lady Gaga låtar. Efter att bara ha tittat på bilderna hemma var vi mest intresserade av A. Men när vi såg P sitta och styra i vattenskålen så blev vi förälskade. Han var även lite tjockare än Alejandro och sånt gillar vi i familjen Törnqvist.

Han var sjövild med sina syskon men när Pernilla (kenneln) lyfte upp honom blev han så lugn. Hon gav honom en kram och han gav henne två blöta kyssar tillbaka. Han visste precis vad som gällde.

Bil resan hem gick super bra. Han turades om att sova i mitt och mammas knä i baksätet och kissade bara när vi stannade och rastade honom.

När vi kom hem var man tvungen och sysselsätta honom annars märkte man att han längtade lite efter sina syskon.
I natt, första natten hos oss var han jätte duktig. Han gnällde ingenting och visade tydligt när han behövde gå ut och kissa. Jag fick kissa honom en gång kl 03.00, 05.00 och kl 07.00 och då vi gick upp och åt frukost också. Han är Nästan så gott som rumsren tycker jag!

Idag har vi satt på han sitt halsband och det gillar han INTE. Usch vad han tycker det kliar och är jobbigt! Men tycker ändå att det börjar gå bättre nu fram emot eftermiddagen.

Eftersom att han bara är en lite bebis får man ha mycket tålamod då han sovet extremt mycket. Det är en trött liten vovsing vi har hämtat hem!

En sista kul grej. Mormor hade passat en grannhund. Den hunden är fullvuxen och äter 1½ dl foder om dag. Min hund är 9 veckor gammal och äter 8 dl foder om dagen. Det kommer nog gå åt en del mat när han blir stor.Min nya kumpan!
<3


RSS 2.0