Skördekrans

Till Pre Halloween- festen förra helgen gjorde jag en krans dekorerad med mini pumpor som fick hänga över köksbordet.
Ståltråd, najtråd, pinnar, nypon och äpplen hade jag "hemma" så det som kostade var pumporna. Jag köpte 5 st som tillsammans vägde 1 kg och det i sin tur kostade 25 kr. Så här kan man snacka om en billig krans!
 
Jag börjar binda en stomme av tjockare grenar. Den behöver inte vara så snygg eftersom att den i sin tur kläds in av tunnare björkris. Därefter dekorerar jag med nypon, äpplen och pumpor. Det tycker jag representerar hösten och dessutom håller de sig snyggare längre än vad löv gör.
Sedan gör jag upphängningen med hjälp av ståltråd, men är säkert ännu läckrare om man har gamla rostiga kedjor istället.
 
Sedan hängde jag en ljuslykta som vi annars har hängandes i vardagsrummet, i mitten av kransen för att belysa den även på kvällen. 
Tyvärr gör inte bilderna kransen rättvisa men ni får en hum om hur det blev. Och frågar ni mig så tycker jag att den blev super härlig och snygg!
 
OSB! När pumporna, äpplena och nyponen börjar bli gamla och tråkiga så tar ni försiktigt bort dem och sparar resten av kransen till jul. Då klär man istället in kransen med granris, äpplen och röda band. 
Who doesn't love recycling!?
 
 
 
 
 
 
 
 
Firar man inte Halloween i helgen så tycker jag ni borde binda en krans, hänga den över eran fantastiska matplats och bjuda in nära och kära till "skörde"-fest eller Allhelgona middag. 
 
Är ni som jag och tar alla möjligheter som finns att fira?
Eller går ni hellre i ide och kryper under filten med en bra bok och en kopp the så här års?

Kommentarer
Postat av: Mamma

Den är verkligen jättefin! Hur ska det se ut här hemma när du flyttar hemifrån???? Äsch, du är välkommen hem och pynta någon gång om dagen :)

Svar: Haha! Ja, du! Jag får helt enkelt göra dubbla uppsättningar av allt jag gör då. :P
Matilda

2012-10-31 @ 11:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0