Bilder från dagens utflykt!









Malmö

Idag har jag och mamma varit i Malmö nästan hela dagen. Har haft en kanon mysig dag. Det var mycket folk i stan dels för att det var löningshelg och dels för att det var både Malmös motsvarighet till Pridefestivalen och dels för att det på Gustav Adolfs torg var tema med världens mat. Så mellan stånden med Engelsk, Turkisk, Australiensk mat med mer strök det rund lastbilar med glada och dansande homosexuella Kanon mysig stämning!
Vi möttes upp med Gunilla och hennes son Peter och tog en fika. Det är egentligen Peters lägenhet jag hyr i andrahand. Hur helst, när vi satt där och tog en fika på Café Hollanders ute servering så tyckte jag att jag såg Martins kusin Sara en bit bort. Det visade sig tydligen att det var hon. Kul att man fick se ett bekant ansikte och tänk så liten världen är!

Nu ska jag iaf göra något som jag vet ett par kommer bli lite glada av. Jag tänkte lägga några bilder på mitt lilla näste! Hoppas att ni tycker att det är fint och vill komma och hälsa på mig snart!
Ta hand!

   

Tisdag

Dagen började ganska tidigt. Trots det råkade jag missa första föreläsningen. Illa, illa, illa! Som tur var hade vi en "labb" direkt efter där vi typ repeterade allt.
Ny övning i Arkitekturens grunder. Bilden nedan är början på uppgiften. Handlar lite om byggnadens bärande konstruktion

Gjorde en bamse god smoothie idag också.
2 dl Vaniljyoghurt
1 dl Frusta Hallon
1/2 banan
2 msk Havregryn
1 tsk Linfrön





2år och 8 månader tillsammans med min älskling! <3


Galet sköna Maria Montazami!

Ja, jag har en ny idol. Maria Montazami från Svenska Hollywoodfruar TV3! Hon är ju så jäkla roliga. Har tyvärr inte kunnat hitta något klipp med henne men hittar jag klippet när hon berättar om när hennes hund kräks upp Victoria secret trosor så lägger jag absolut upp det!



Måndag

Halloj!
Idag är jag ledig från skolan. Ska ta tag och städa hela lägenheten för mamma kommer ner till mig på onsdag. Har hunnit bli bland annat en del disk under helgen när jag bara legat nerbäddad. Men idag tycker jag att jag känner mig mycket piggare. Måste också läsa ikapp lite eftersom att jag missade en föreläsning i måndags.
Ikväll kommer jag garanterat spika mig framför Svenska Hollywoodfruar. Bästa serien just nu!
Lekte lite med PhotoShop igår. Lägger upp några manipulerade bilder¨. Släng gärna in en kommentar om ni har lust!




Galen Fågel!

Nu var det ett tag sen jag skrev.  Har hunnit vara hemma och träffat alla nära och kära, avverkat ännu en vecka i skolan samt blivit sjuk. Så nu ligger jag hemma och försöker kurera mig. Tempot i skolan är verkligen så högt att det inte funkar att vara borta en enda dag.
Känner att jag har börjat hitta min plats i klassen mer nu också. Klassen är överlag väldigt gemytlig men har väl hittat tre tjejer som jag trivs lite bättre med. Känns bra! Nästa helg ska vi försöka styra upp något och gå ut i Malmö eller Lund. Så vi får se!
Saknar så klart familjen och Martin lite extra mycket när man är förkyld och ligger med feber.

Men jag måste berätta vad som hände i veckan. När jag gick ifrån bussen hörde jag att det prasslade till i buskarna.  Så jag satte mig ner och kikade in där under och gissa vad jag såg! Typ världens gulligaste kycklingar. Små ur söta dun bollar i olika färger som irrade runt där under! Försökte ta kort med då kom mamma höna och jagade bort mig. Hur kan så söta bli så läskiga?
Hur som helst så gick jag förbi igår efter skolan igen för att titta till att mina kompisar mådde bra. När jag började närma mig såg jag direkt att allt inte var som det skulle. Mamma höna sprang förtvivlad fram och tillbaka över cykelvägen, trots att det var ganska flitig trafik. När jag kom fram såg jag att den där stora och dumma påfågeln höll på att hacka på den lilla gråa kycklingen. Idiot fågeln hade typ redan brutit nacken av den lilla stackaren eller gett honom en hjärnskakning eller något. För huvudet så helt vridet ut och den verkade inte kunna navigera sig utan sprang typ runt i en ring fast mamma höna försökte distrahera psykopat fågeln.
Jag höll typ på att börja gråta. Ville ingripa men samtidigt känns det ju som att om den är så pass skadad vill man ju nästan att påfågeln skulle göra slut på den stackars lilla kraken så den slipper lida. Sen visste jag inte om påfåglar kanske är farliga. Det är ju helt galet stora! Jag ringde mamma för att rådslå om hur jag skulle göra. Var ju trots allt ett riktigt viktigt beslut. Men när jag stod där och ringde började folk samlas runt mig och dessa människor vågade faktiskt ta ett beslut. Tyckte det var så hemskt så beslutade mig för att gå så att jag kunde fantisera ett gott slut.
De räddade helt enkelt den lilla gråa kycklingen som var helt oskadd. Idag springer den säkert runt och leker med sina syskon under busken.  Slutet gott, allting gott!

Fick ett förslag av en väldigt klok person att jag skulle skriva någon gåta eller något så jag tänkte anordna en lite frågesport. Det blir en frågesport med åtta frågor som bara rör mig och svara kan man göra i kommentarerna Flest rätt vinner! =P

1.  Varför flyttade jag till Trelleborg?

2. Vad brukar vi i min familj kalla min klantiga far?

3. Vilket djur började jag hata i veckan?

4. Vad tycker jag är allra roligast att shoppa?

5. Jag tycker ju givetvis om allting hos min underbara pojkvän Martin, men nämn 5 saker som jag tycker lite extra mycket om hos honom?  Tre rätt är godkänt! =P

6. Om jag skulle bli strandsatt på en öde ö och bara fick ta med mig tre saker. Vad skulle jag ta med? Vi säger att jag får en kniv och en ask tändstickor så blir det lite roligare. =)

7. Jag och min familj har haft en hund, vad hette han? En lite ledtråd är att min käre far är konstnär och han kan ha påverkat val av namn något.

8. Om jag fick vara någon annan för ett dygn vem och varför skulle jag välja den?

Svaren kan vi säga publiceras om en vecka. Lycka till! =)

 

 


8/9

Jag har blivit en jäkel på att laga mat. Idag åt jag kycklingfilé med fullkorns nudlar och wok. Mycket mumsig! För ett tag sen lärde Martins snälla mamma, Åsa mig att man kunde äta päron och vanilj keso tillsammans med banan. Idag var jag så himla gottsugen så jag använde konceptet med en liten twist. En liten fruktsallad med banan, ananas och nektariner. Sen hittade jag keso med typ tropisk smak. Det blev super gott så pröva det!

 

Fun fact:

-          Det går vilda påfåglar på stan här nere. (Tog en bild för att jag blev så himla rädd, galet stora fåglar!)
-          Nordens största skatepark ligger precis bredvid min skola.
-          Det går tuppar på busstation.
-           Ska äta pizza med Gunilla imorgon.
-          SATS ligger 100 meter från min skola.
-          Det luktar tång i hela Trelleborg.
-          Jag missar klassfesten på fredag.
-          I helgen får jag komma hem och träffa mina underbara nära och kära. <3


Goodbye My Lover!

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.

So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.

You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.

I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.







Angel

Jack Johnson - Angel



I've got an Angel, she doesn't wear any wings.
She wears a heart that can melt my own.
She wears a smile that can make me want to sing.
She gives me presents, with the presence alone.
She gives me everything I could wish for,
she gives me kisses on the lips just for coming home. 


Grafisk form & Layout i byggd miljö

Idag hade vi vår första "riktiga" föreläsning i grafisk form och layout i byggd miljö. Det verkar vara en så himla kul kurs. Det känns jätte bra!
Tog min första löprunda i Trelleborg idag. Var livrädd att springa vilse så vågade inte ge mig ut på någon längre rutt. Det kommer nog bli att man vågar mer eftersom.
Men det jag är mest stolt över idag är att min mat jag gjorde blev jätte god. Så nu behöver inte pappa vara orolig att jag svälter här nere.

Se här mamma och pappa vad duktig jag är!
Tack för romsåsen förresten, den var kanon god.


Min lilla cocosflinga har varit duktig!

Saknar dig så mycket älskling! Är stolt att du kämpar på och är så duktig att du till och med hamnar i tidningen. Saknar dig som en tok här nere men det vet du ju redan!



<3


Jaha!

Jag har somnat ovaggad de två dagar jag sovit själv hittills. Det var väl egentligen min största oro att jag skulle längta hem och efter Martin så mycket att jag inte kunde somna. Fast jags saknar familjen och Martin otroligt mycket! Känner mig lite som ett spöke här. Så fort man kommer bort från skolan känner man verkligen ingen. Kommer inte hem till någon och har ingen att krama om och känna värmen av. Lite tung omställning faktiskt måste jag erkänna!

Kortfattat:
Första dagen i skolan bytte jag nummer med en tjej i klassen som hette Maria. Dagen efter alltså igår såg jag henne i falafel kön och vi hälsade, sen kom det skummaste. Vi skulle samlas Pildamsparken och när jag kom dit så kom Maria fram och hälsade och frågade om jag gick i AVK och ettan. Jag kände mig lite kränkt! Gjorde jag ett så dåligt intryck att hon inte ens kommer ihåg mig?
Då visade det sig att det var en annan tjej och de såg verkligen ut som tvillingar. De kände tydligen inte varandra men fast de var från samma stad. Jag blandade ihop dem resten var kvällen. Alla tyckte de var jätte lika nästan lite läskigt. GALET!  

Det var tvåorna som styrde upp att vi skulle köra lite teambuilding i parken och det blev faktiskt jätte kul. Vi fick lösa uppgifter och tävla mot fyra andra lag. En av tävlingarna var att man skulle göra om en snapsvisa. Vi vann den tävlingen och fick dricka två stycken snapsar, smakade typ läkarsprit! Kändes som om öronen och benen krullade ihop sig. Usch!
Vi kom förresten två vilket var skönt. Ettorna fick släpa runt på ett fult vandringspris och de sista fick städa.

Kändes små jobbigt att gå upp kl sex i morse för att hinna med kvar i sju bussen. Fast det var rätt okej när man väl kommit fram. Lärarna man träffat hittills verkar vara riktigt bra och det bästa är att kurserna verkar riktigt intressanta.


Lonely

Nu åkte precis mamma och pappa hem, så nu är jag alldeles ensam! Har nog inte förstått det riktigt än. Men ikväll vet jag nog en som kommer gråta och tycka synd om sig själv. Man kan ju inte hjälpa att man tycker så himla mycket om sina föräldrar.



Idag var det upprop och utbildningen verkar vara bra. Hann inte prata så mycket med dem i klassen men det verkade vara ett trevligt sällskap. Lär väl känna varandra bättre imorgon då vi ska umgås med tvåorna i Pildamsparken.  Efter det ska jag dra vidare och möta upp med de ettor jag har haft inspark med förra veckan. Det är ju så tokigt, för jag gick in på kårens hemsida och läste att insparken för höstens ettor skulle dra igång den 25e. Så jag åkte ju ner i onsdags och hängde på. Det var dock inga ifrån min linje med. Så jag har bara lärt känna lärare, socionomer andra. Fast jag egentligen inte kanske skulle vara där. Så denna vecka krockar liksom aktiviteterna lite. Men det är ju jätte bra att man lär känna folk från olika håll. Har verkligen fått träffa goa gubbar!Ikväll är det egentligen karaoke- kväll men jag känner min inte på topp riktigt. Mamma och pappa skulle egentligen ha släppt mig när de åkte hem, men jag tyckte det skulle kännas konstigt att åka iväg och ha kul och sen plötsligt komma hem till en helt tom lägenhet. Det skulle bli en så jobbig omställning kände jag!

Igår var jag iaf på såpa- fotboll och volleyboll. Det var kanon kul och är absolut något som jag kommer ta med hem nästa sommar och köra. Det var lite synd att man var så många för man fick inte spela så mycket. Mellan bestämde vi oss för att spela beach volleyboll med en Fotboll. Det var allt annat än skönt, handleden gick ju typ av när man servade.



I söndags bjöd Gunilla och sambon Peter oss på middag. Gunilla är kvinnan som jag hyr lägenheten i andrahand av. Jätte trevligt hade vi! Gunilla är sprudlande och kanon go kvinna som har gett sig sjutton på att jag är hennes lilla snäcka. Tycker det är så himla kul och sött! Hon jobbar i vanliga fall som lärare med på sommaren är hon reseledare. Fick ett erbjudande att sommarjobba som reseledare i Spanien i sommar av henne. Det kan ju vara skit kul! Fast måste känna efter lite till innan jag kan fatta ett beslut. Har redan blivit erbjuden sommarjobb på Alcro också.


RSS 2.0