146 mot Malmö!

Igår tog vi bussen in till Malmö, kommer ungefär att ta en timme från min dörr till skolbänken. Känns ganska okej med tanke på att om jag hade valt att gå Nackademin hade det ungefär tagit en timme med snabbtåg och buss. Eller två timmar med buss, pendel och sedan buss igen. Det sista alternativet hade nog känts mindre bra.

Jag har aldrig varit i Malmö innan det här men det är en riktigt trevlig stad. Jag är speciellt förtjust i det som man kan säga motsvarar Stockholms gamlastan. Det består av ett större torg där det finns vackra byggnader med stuckatur som man inte kan sluta förundras utav. Sedan finns det också ett mindre som är omgivet av hus i olika gamla stilar. På det lilla torget är det fullt med super mysiga uteserveringar och fik.

 

Nu är vi på väg hem från Tyskland, Sassnitz. Staden i sig var verkligen inget att hänga i julgranen, usch vilken tråk stad! Men vi hittade iaf en jätte mysig restaurang ”König Gustav”. Tiden rann iväg och till slut skriker pappa att vi måste springa till bussen som går till färjan. Mamma sticker iväg som ett spjut med mig efter och väl framme frågar hon mig vad hamn heter då hon ska fråga chauffören om det är rätt buss. 
Jag skriker;  FÄÄÄHRHAAAFEN!
Hon hasplar andfådd ur sig ordet och den glada, tyska chauffören börjar berätta på tyska. Vi förstår inget, förutom att det inte är rätt buss. Letar efter rätt buss men hittar den ej. Eftersom att vi tror vi håller på att missar båten springer vi iväg till en taxi. Väl framme i hamnen ger mamma taxichauffören alla våra små pengar, det är ju skönt att inte behöva växla tillbaka! Pappa alias Rudolf blir akut bajsnödig och springer iväg från taxin in på terminalen. När vi kommer in på terminalen ser vi pappa fast i typ en glas labyrint, Panikslagen!
Pappa skriker; Jag hittar inte ut! Var fan är toaletterna?
Jag och mamma viker oss av skratt. Ni skulle sett paniken i hans ögon! Han höll verkligen på att bajsa på sig. Så kul! Medan vi väntar på att pappa ska komma tillbaka från sitt toalettbesök upptäcker vi att det inte finns några folk inne på terminalen. Mamma kollar på klockan och ser att vi är hela två timmar tidiga. Vi bestämmer oss för att också göra toan en visit och frågar en vakt var de ligger. De låg på andra våningen och de kostade 50 cent. Men pappa betalade ju taxin med alla sina ören, är de det som tar sådan tid? Ligger han på golvet och hysteriskt letar efter 50 cent? Tanken fick oss skratta ännu en gång. Min pappa är verkligen som Sunes pappa Rudolf.

 

Fötter påväg till Tyskland!  Fötter påväg hem från Tyskland!

Hur som helst så var väl typ det de roligaste som hände idag. En annan sak som var bra var att biljetterna till Sassnitz bara kostade 100 kronor tur och retur. Det kan ju leda till att man få besök med släp ibland hoppas jag! =)

Saknar er alla där hemma!

Ta hand!


Trelleborg

Har varit lite hektiskt i onsdags och i går så tänkte att jag ska försöka sammanfatta dagarna lite kort.

När vi kom fram till Malmö i onsdags så skulle jag direkt slungas in i nollningen. Jag blev tilldelad att vara med det röda laget , alias SnuttansCrew. Stads kampen gick kort och gott ut på att man skulle samla poäng genom att få så många som möjligt i laget att göra saker. Klämma in så många personer som möjligt  i en telefonkiosk, hoppade små grodorna i en fontän, bada i kanalen, krama och pussa en främling m.m. Allt var självklart frivilligt! Alla lagen hade också en flagga och maskot som man skulle skydda med sitt liv. Lyckades man ta de andra lagens maskotar eller flaggor fick man också poäng.
   
Igår hoppade jag över inkilnings aktiviteten för att jag hade så mycket saker jag var tvungen att hinna göra innan mamma och pappa åker hem. Sprang typ genom Ikea för att bland annat köpa säng. Blev en 140x200 säng,  både jag och mamma fick plats i den i natt. Handlade också lite andra saker för att försöka få upp mysfaktor i lägenheten. Lägenheten är en ganska stor etta med ett kök och ett litet badrum.  Köket är väldigt gammalt och toaletten är inte heller renoverad igår men sovrummet/vardagsrummet är stort och ljust. Jag börjar trivas mer och mer.

Igår fick vi också en guidning av Gunilla, kvinnan jag hyr i andrahand av. Hon bodde en bit utanför Trelleborg så visade oss staden hon bodde i samt Trelleborg. Vi fick också sen en helt otrolig strand. Sanden var typ lika vit som på Seychellerna fast vattnet var inte alls lika klarblått. Den var flera mil lång och detfanns till och med Kitesurfing, vilket jag tyckte var häftigt. Ska man ju pröva! Gunilla berättade också att det varje timme kom en piratbåt medpirater  upp på stranden och sålde glass och dricka och sånt. Det låg också en nybyggd jätte fräsch nattklubb/restaurang precis vid stranden.

   

Det känns som om man är utomlands när man känner den varma havsbrisen, tånglukten, ser alla palmer och de härliga ute serveringarna.


På väg!

Nu är vi på väg neråt tillsammans med världens största sigenar packning. Ser inte klokt ut! Eftersom att jag inte var hemma igår fick mina stackars föräldrar sköta den tunga packningen. De kommer också att få lasta av själva då jag blir droppad i Malmö. Nollningen började nämlligen redan igår men jag får hoppa in idag istället. Aktiviteten för dagen kallade de Stadskampen. Vet inte vad man ska förvänta sig. Schemat för de två kommande veckors nollning verkar riktigt bra iaf. Uppdaterar eftersom!

Var som väntat jobbigt att lämna Martin imorse. Nu håller jag bara tummarna att jag ska trivas där nere och inte gråta varje kväll för att jag längtar hem och efter Martin. Jag har ju iaf Molle med mig som tur är!

Jag får väl meddela imorgon hur idag gått. Kommer nog inte få så mycket tid över.


Sista natten hemma!

God morgon!

Sista natten hemma idag, känns konstigt! Dagen är rätt fullspäckad. Nu väntar jag på att min Martin ska vakna. Låter honom sova i tio minuter till sen måste han hjälp a mig att packa klart det sista.

När vi är klara med det bär det av till mormor för att byta bil. Vi har nämligen ingen dragkrok på vår.  Sen ska jag åka ned Martins föräldrar och kika på en visning av en lägenhet i Nyköping och därefter skulle jag få åka med dem till något ställe där de tydligen hade billiga och bra mikrovågsugnar.  Något som är så himla tråkigt att lägga pengarna på!

Kl 19 drar träningsmatchen, Nyköping vs Huddinge igång. Den vill jag självklart inte missa, hockey nörd som man är! Är det något som jag älskar så är det verkligen hockey. Jag har i princip bott på en hockey-ink, sen jag var 4. Min storebror David var keeper och då slussades man med om man var lillasyster. Oj, så kul man hade i snöhögarna när man var liten! Sen blev det roligare att faktiskt tittat på själva hockeyn. Nu har David lagt det på hyllan men jag tar varje tillfälle som ges att få gå på matcher. Det är ju så klart dessutom mycket roligare om man har en duktig pojkvän som spelar. Så ikväll håller vi tummarna för Martin och Nyköping!

Har aldrig varit någon fotbolls fantast men nu får man väl börja kolla på det istället. Finns väl typ 3 allsvenska lag i de trakterna jag ska flytta till (Trelleborg, Malmö och Helsingborg).
Sover hos Martin i natt så plockar mamma och pappa mig på vägen.

Packa

Dagen började med att min lilla hallonbåt var tvungen att vakan och lämna mig ensam i sängen redan kl 9, hade något med hockeyn. Jag hade tänkt att gå upp ganska tidigt men råkade stänga av klockan.
Direkt när jag vaknat åkte jag och mamma och hämtade en cykel av mormor som hon hade lovat mig. Trodde det skulle vara någon gammal rostig sak men var splitter ny. Kändes lite dumt så jag bestämde att jag bara "lånade" den. På vägen upp införskaffade jag också ett lås till mormors cykel, ett strykjärn, en datorväska samt 5 paket nudlar. Jag kan starkt rekommendera net on net, där de säljer nudlar för en krona paketet. Fast de kanske smakar bajs, det vet jag inte!
Kom hem och satte igång att packa samt tömma och måla om byrån som jag ska ha med mig ner. Om den får plats på släpet vill säga. Har packat fram till nu.
Ska hoppa ner i sängen snart för imorgon ska jag träffa Sillen sen hinna packa klart innan Martin kommer hem. Näst sista natten tillsammans!


Hej igen!

Än så länge har det inte hänt så mycket kul idag. Har varit i Södertälje och letat efter en datorväska, fast jag hittade ingen som jag kände mig sugen på.
Martin kommer hem idag. De hade inkilning med hockeyn igår. Vad jag hört så brukar det spåra ur. Pratade med honom lite snabbt i telefonen men han var inte så pratsugen, hade mest int i huvudet. Fick tyvärr inte veta alla roliga detaljer.
Tro det eller ej, med det är ganska mycket som händer i Nykvarn idag. Kl 12 drog Åruset igång. Det brukar vara ganska kul att kika på. Nästa år ska jag nog höra med Sara och Åsa om vi ska köra. Två galet starka brudar som inte är rädda att bjuda på sig själva.
Sen är det också StageDive day out, open air festival (http://www.stagedivedayout.com/). Där bland annat MillenColin, Dead by April och Andrew W.K. spelar. Jag har tyvärr inte hunnit fixa biljetter dit än men är ganska sugen på att se om det går att fixa.


Varför så svårt med rubriker!

Halloj!
För er som inte vet så ska jag snart börja plugga i Malmö. Av den anledningen har jag lovat mamma att börja blogga så att hon vet precis vad jag har för hyss för mig där nere. Så här kommer ni läsa om mina dagar. Allt ifrån skola, inreding, matlagning, party sen kommer jag nog klaga över en och annan träningsvärk.
Nu är det inte långt kvar tills det bär av till Trelleborg och Malmö, typ fyra dagar.
Idag har jag införskaffat det kanske viktigaste skolmaterialet, en dator. Blev en Acer med Inter Core 2 Duo processor, 4GB internminne, 2,0GHz, 320GB hårddisk, m.m. Den skulle tydligen fixa att köra alla program som jag kommer behöva.
Det finns så himla mycket saker man inte tänker på inför man ska flytta hemifrån. Till exempel alla tråkiga saker man måste köpa som till exempel toalettborste, stekspade, dammsugare, konservöppnare, diskställ, mikro, m.m. Så jag har konstaterat att det bästa är egentligen att bo hemma. Gör det så länge ni bara kan! Jag har världens underbaraste familj, kan inte förstå hur jag kan göra något så dumt som att flytta ifrån den. Långt också!
Jag flyttar dessutom ifrån världens finaste och bästa pojkvän. Åhh, vad jag kommer sakna min kille! <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0